1

Γυρίσαμε το χρόνο 12 χρόνια πίσω

Το 2006 η εταιρεία AGOLMAATEE (με πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο, την κυρία Χρυσάνθη Βαλαβάνογλου) αναλαμβάνει την κατασκευή του Βοτανικού Κήπου για λογαριασμό της Περιφέρειας Αιγαίου.

2

Φιλοξενεί μόνο αυτοφυή φυτά

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου, είναι ο μοναδικός Βοτανικός Κήπος στον κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει μόνον αυτοφυή και αρωματικά φυτά του Αιγαίου.

3

Χιλιάδες άνθρωποι μας επισκέφθηκαν

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου.

Η προσωπική μας σχέση με τον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου.

Η Ανάδοχος εταιρεία.

Το 2006 ώς μέλη της  κατασκευαστικής AGOLMAATEE (με εξειδίκευση τα μεγάλα πάρκα) , της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος ήταν η  κα Χρυσάνθη Βαλαβάνογλου και Διευθυντής έργου ο κος Νίκος Τζούμας, κατασκευάσαμε για λογαριασμό της Περιφέρειας Αιγαίου, τον Βοτανικό Κήπο.

2007-2017.Ο Κήπος λειτουργεί υπο την αιγίδα της Νομαρχίας

Από το 2007 έως το 2017 ο Βοτανικός Κήπος λειτούργησε αρχικά υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Χίου και στη συνέχεια λόγω αλλαγών στη διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέρασε στα χέρια του Δήμου Χίου.

2007, Το έργο παραδίδεται.

Το 2007 μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το έργο παραδίδεται πλήρες και σύμφωνα με τις προδιαγραφές στην τότε, Νομαρχία Χίου.

2017, Η Μυροβόλος Χίος ΙΚΕ.

Το 2017 ο Δήμος Χίου αποφασίζει να μισθώσει τις εγκαταστάσεις σε ιδιωτική εταιρεία. Ανθρωποι που δουλέψαμε στην κατασκευή κι αγαπήσαμε αυτό το μοναδικό έργο, συστήνουμε την εταιρεία ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΙΚΕ και πλειοδοτούμε σε διαγωνισμό αναλαμβάνοντας την ανακαίνιση, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την εκμετάλευση του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου.

Οι συντελεστές της ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΙΚΕ

Τζούμας Νικόλαος

Διευθύνων Σύμβουλος, CEO της ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΧΙΟΣ ΙΚΕ

Ο Νίκος είναι Κατασκευαστής Εργολάβος και ήταν ο υπεύθυνος έργου κατά την περίοδο κατασκευής του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου (2006-2007), ώς Τεχνικός Διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το 2017 συστήνουν απο κοινού με τη Χρυσάνθη Βαλαβανόγλου της εταιρεία ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΧΙΟΣ ΙΚΕ, αναλαμβάνοντας και πάλι το δικό τους παιδί, τον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου.

Σοφία Ρέππα

Υπεύθυνη της καφετέριας

Η Σοφία είναι το κορίτσι μας, που θα σας υποδεχθεί στο παραδοσιακό καφενείο που λειτουργεί στον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου.

Είναι υπεύθυνη να σας προετοιμάσει τον καφέ ή το αναψυκτικό σας και να σας ετοιμάσει ένα από τα γευστικά κρύα πιάτα που θα συνοδεύσουν το ουζάκι σας.

Η Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται για εμάς από την 1η κιόλας μέρα λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου.

Αγγελής Λιάπης

Συντηρητής τοπίου

Η Αγγελής είναι η ψυχή του Βοτανικού Κήπου.

Από μικρή ηλικία είχε μετατρέψει  σε τρόπο ζωής την ενασχόλησή του με τη φύση της Χίου.

Αυτοδίδακτος, γνωρίζει τα πάντα για κάθε είδος φυτού, δέντρου ή βοτάνου που υπάρχει στο νησί. Γνωρίζει τους τρόπους καλλιέργειας, κλαδέματος, περιποίησης, πολλαπλασιασμού με τις παραδοσιακές πρακτικές των παππούδων μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Εντάχθηκε στο δυναμικό του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Συνεργασίες

arrow_upward